Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Meditor-valmennus

Outi Hakala

FM, opinto-ohjaaja,

RMP-Motivaatiovalmentaja

 

Valkeakoski

Y-tunnus 2924883-5

info@meditorvalmennus.fi

Rauhaisaa joulua

Lisätty 22.12.2018

Eilen istuin seurakunnan pitämässä koulun joulujuhlassa. Juhla korvaa meillä joulukirkkoa - nyt kun keskustassa ei enää ole suurta kirkkoa, ei kävelyetäisyydellä ole riittävän isoa seurakunnan tilaa.

Siinä teinien keskellä istuessani ymmärsin, että minulla on rauhallisempi olo kuin ikinä aiemmin tähän aikaan vuodesta. Mietin, että miten voi olla näin. Syksy on ollut monella tavalla hyvin raskas. Löysin selityksenkin nopeasti: rauhan taustalla ovat kaksi asiaa: RMP ja käsite "serendipity". 

Serendipity - onnekkaan sattuman tietoinen huomaaminen ja sen hyödyntäminen

Joulukuun alkupuolella kokenut RMP-kollegani Riitta Pulkkinen esitteli minulle käsitteen "serendipity". Semantikko minussa jäi pyörimään tuohon ihanaan ajatukseen useammaksi päiväksi. Miten sana voi ollakaan niin merkityksellinen! Esa Saarinen on käsitellyt onnekasta sattumaherkkyyttä - löysin tämän sattumaherkkyyden nyt itsestäni. 

 Serendipity on ohjannut elämääni aina - erityisesti tänä vuonna. Eräänlaiseksi intuitioksikin sitä varmasti voi sanoa. Onnekkaiden sattumien kautta  olen saanut elämääni ihania asioita, joista voin nauttia joka päivä. Yksi tämän vuoden onnekkaista sattumista oli tutustuminen RMP-teoriaan: Menneiden ja nykyisten tapahtumien ymmärtäminen - oman sekä muiden käytöksen ymmärtäminen selkeyttää elämää.  Uskallan olla rohkeampi ja suunnitella tulevaisuutta ja luotan itseeni. Tästä on hyvä jatkaa, onnekkaita sattumia omien tarpeiden mukaisesti tutkaillen!